Cevizli Ayçöreği |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Ayçöreği3 su bardağı un 100 gr margarin 2-3 çorba kaşığı pudraşeker 1 kahve fincanı ılık süt 1 tatlı kaşığı tozmaya 1 yumurta 1 limonun rendelenmiş kabuğu İç malzeme: 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Yarım su bardağı tozşeker Yarım kahve fincanı süt 1 tatlı kaşığı tarçın 3 çorba kaşığı galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek içi 2 çorba kaşığı kuru üzüm Üzeri için: 1 yumurta sarısı Cevizli ayçöreği: Mayayı ılık sütte eritip 10 dakika bekletin Unu eleyip derin bir kaba alın Ortasını havuz gibi açıp mayalı süt, pudraşeker, yumuşatılmış margarin, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin Hamuru yoğurup üzerini nemli bezle örtün Kabarıncaya kadar sıcak bir ortamda bekletin İç malzemeyi hazırlamak için; sütü bir kaba alın Ceviz içi, galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek, tarçın ve kuru üzümü ilave edip iyice karıştırın Tozşekeri ekleyip tekrar karıştırın Hamuru iri ceviz büyüklüğünde paraçalara bölüp unlanmış zemine alın Merrdane ile 10 cm çapında açın Hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına palylaştırıp rulo yaparak sarın Kıvırıp ay şekli verin Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirin Soğuyunca servis yapın Afiyet olsun |
|