![]() |
Ballı Kruvasan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Kruvasan![]() 1 adet Yumurta 2,5 su bardağı süt 1 Paket yaş maya 1 Yemek kaşığı toz şeker 1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş) Tuz Yeterince un İçi için; 1 Su bardağı bal 1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi Yapılışı: Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın ![]() ![]() İçine mayalı süt, yumurta akı ve tuz ekleyip yeterince un ile orta sertlikte bir hamur elde edin ![]() Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp 1-2 saat mayalanması için bekleyin ![]() ![]() ![]() Yumuşamış yağın üçte birini hamurun üzerine sürün ![]() ![]() Hamuru buzlukta 10-15 dakika kadar bekletin ![]() ![]() Hamuru son kez yağlayıp katlayıp buzluktan aldıktan sonra 3 mm ![]() ![]() ![]() Hamur şeritlerini eşit kenarlı üçgen parçalar halinde kesip çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|