Peynirli Yuvarlak Ekmekler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Yuvarlak Ekmekler![]() 2 hazır pide hamuru 250 gr ufalanmış beyazpeynir Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Peynirli yuvarlak ekmekler: Maydanozu temizleyip irice kıyın 1 çorba kaşığı kadarını süslemek için ayırın![]() Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında peynirli yuvarlak ekmekler üst sıralarda ![]() ![]() ![]() Beyazpeynir, bir çorba kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve pulbiberi bir kapta karıştırın Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde peynirli karışımı ilave ederek yoğurun![]() Yuvarlak bir fırın tepsisini (55-60 santim çapında) yağlayın Ortasına ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam kaseyi (15-20 santim çapında) ters çevirerek yerleştirin Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tepsinin iç kenarına dizin Hamurları tepside çember şekli olana kadar aynı şekilde hazırlayın![]() Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin Fırından alıp peynirli yuvarlak ekmeklerin üzerine kalan zeytinyağı nı fırça yardımıyla sürün Servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin Ilık ya da soğuk servis yapın
|
|
|
|