![]() |
Patatesli Tuzlu Ayçöreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Tuzlu Ayçöreği![]() 3 su bardağı un 1 paket hamur kabartma tozu 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ 150 gr margarin Tuz İç malzeme: 4 orta boy patates 1 yumurta 100 gr beyazpeynir Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Patatesli tuzlu ayçöreği: Patatesleri yıkayıp haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Margarin, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Patates, peynir, dereotu, maydanoz ve yumurta akını bir kapta iyice karıştırın ![]() ![]() Ayçöreklerini yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|