Biberli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Biberli Tart![]() 2 su bardağı (250 gr) un 125 gr margarin 1 yumurta sarısı Yarım su bardağı su Üzeri için: 1 kırmızı dolmalık biber 1 sarı dolmalık biber 1 yeşil dolmalık veya çarliston biber 3 yumurta 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri 1 su bardağı süt kreması Tuz, karabiber Biberli tart: Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın 1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın Hamuru yoğurup top şekline getirin ve streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin Biberleri fırında veya ocak üzerinde hafifçe közleyip soyun İnce halkalar halinde doğrayın Yumurtaları bir kapta çırpın Rendelenmiş peynir, süt kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun 20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın Üzerini çatal ucuyla birkaç yerinden delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip çıkarın Üzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin Üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|