Simit-2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Simit-2![]() 2 5 su bardağı un1 5 çay bardağı ılık suYarım kibrit kutusu yaş maya 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı pekmez 1 su bardağı susam Simit: Maya, tozşeker ve 1 çay bardağı ılık suyu hamur yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar karıştırın Kabarana kadar 10 dakikabekletin Tuz, kalan su ve unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun Üzerini bezle örtüp 30dakika dinlendirin ![]() Hamuru 4 veya 6 eşit bezeye ayırın Bezeleri un serpilmiş zemine alıp elinizle 2 ucundan çekip uzatın ve rulo yapın Rulonun uçlarını ters yönde birleştirip halka şekli verin![]() Susamı yağlı kağıdın üzerine döküp yayın Hamurları önce pekmeze sonra susama bulayıp yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı dizin 20 dakika dinlendirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Ilınınca servis yapın
|
|
|
|