Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mısır, poğaça, unlu

Mısır Unlu Poğaça

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısır Unlu Poğaça





35 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
250 gr margarin
2 yumurta
4 tatlı kaşığı pudraşeker
15 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
25 gr yaş maya

İç malzeme:
150 gr beyazpeynir
1 demet maydanoz
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam, çöreotu

Mısır unlu poğaça:
Mayayı ılık suda 1 kaşık tozşekerle ezip kabarıncaya kadar 15 dakika bekletin İç malzemesi için; maydanozu temizleyip kıyın Peyniri ezip maydanoz ve cevizle harmanlayın

Un ve mısır ununu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz şeklinde açın Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, mayalı su, 2 yumurta, şeker ve tuzu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin Hamuru, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerini bezle örtün ve 15 dakika daha dinlendirin

Hamurları 10-12 cm çapında açıp ortalarına peynirli harçtan bir miktar yayın İkiye katlayıp kenarlarını kapatın Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün 15 dakika dinlendirin Susam ve çöreotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirinAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.