Mısır Unlu Poğaça |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Unlu Poğaça35 su bardağı un 2 su bardağı mısır unu 250 gr margarin 2 yumurta 4 tatlı kaşığı pudraşeker 15 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı tozşeker Yarım su bardağı ılık su 25 gr yaş maya İç malzeme: 150 gr beyazpeynir 1 demet maydanoz 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi Üzeri için: 1 yumurta sarısı Susam, çöreotu Mısır unlu poğaça: Mayayı ılık suda 1 kaşık tozşekerle ezip kabarıncaya kadar 15 dakika bekletin İç malzemesi için; maydanozu temizleyip kıyın Peyniri ezip maydanoz ve cevizle harmanlayın Un ve mısır ununu bir kapta harmanlayıp ortasını havuz şeklinde açın Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, mayalı su, 2 yumurta, şeker ve tuzu ekleyip yoğurun Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin Hamuru, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerini bezle örtün ve 15 dakika daha dinlendirin Hamurları 10-12 cm çapında açıp ortalarına peynirli harçtan bir miktar yayın İkiye katlayıp kenarlarını kapatın Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün 15 dakika dinlendirin Susam ve çöreotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirinAfiyet olsun |
|