Kıymalı Yufka Kesesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Yufka Kesesi![]() 2 hazır yufka 1 küçük soğan 2 çorba kaşığı sıvıyağ 500 gr yağsız kıyma 4 yumurta sarısı 4 dal maydanoz sapı Tuz, karabiber Kıymalı yufka kesesi : Bir yufkayı dörde katlayın Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kâse ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin 4 yuvarlak yufka parçası elde edin Diğer yufkayı da aynı şekilde kesin![]() Soğanı kıyın Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Kıymayı ilave edin Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin![]() Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın Ortalarına 2-3 kaşık kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|