Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kesesi, kıymalı, yufka

Kıymalı Yufka Kesesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Yufka Kesesi





2 hazır yufka
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
500 gr yağsız kıyma
4 yumurta sarısı
4 dal maydanoz sapı
Tuz, karabiber

Kıymalı yufka kesesi :
Bir yufkayı dörde katlayın Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kâse ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin 4 yuvarlak yufka parçası elde edin Diğer yufkayı da aynı şekilde kesin

Soğanı kıyın Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin Kıymayı ilave edin Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin

Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın Ortalarına 2-3 kaşık kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.