Kıymalı Kuru Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kuru Poğaça![]() 125 gr margarin Yarım kahve fincanı su 1 5 çay kaşığı tuz1 yumurta 2 su bardağı un İç malzemesi: 150 gr kıyma 1 soğan 25 gr margarin Tuz, karabiber Kıymalı kuru poğaça: Margarini oda sıcaklığında bekletip yumuşatın Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın Unun ortasına margarin, tuz ve su ekleyip yoğurun İç malzemeyi hazırlamak için; soğanı temizleyip ince ince doğrayın 25 gr margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin Kıymayı ekleyip kavurun Tuz, karabiber ilave edip karıştırın Ilınmaya bırakın![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak açın İç malzemeden 1 kaşık kadar alıp açtığınız hamurun ortasına yerleştirin Aynı büyüklükte bir hamur daha açıp üzerine kapatın ve kenarlarını parmağınızla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayıp yuvarlak poğaçalar hazırlayın Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|