![]() |
Pazılı Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazılı Mantı![]() Hamur için 3 su bardağı un 2 yumurta 1 ![]() 1 tutam tuz İç malzeme için Yarım demet pazı 1 tavuk göğüs eti 1 soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber Sos için 1 havuç 1 soğan 1 pazı yaprağı 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı kekik 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Pazılı mantı: Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytin yağını tavada ısıtıp soğan ve pazıyı 7-8 dakika karıştırarak soteleyin ![]() ![]() ![]() Hamuru unlanmış zemine alıp 2 eşit bezeye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için havucu temizleyip rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Portakal kabuğu, kekik ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|