![]() |
Sebzeli Tart-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Tart-1![]() 215 gr un 120 gr tereyağı 60 ml krema 3 yemek kaşığı soğuk su 2 patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 kırmızı biber 1 sarı biber 1 kırmızı soğan 2 kabak 3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik 150 gr enginar kalbi konservesi 1 yemek kaşığı kapari Tuz Karabiber Sosu için 1 diş sarımsak 80 ml zeytinyağı 1 demet ince kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 yemek kaşığı dijon hardalı Sebzeli tart: Geniş bir kaseye un ve tuzu eleyin ![]() ![]() ![]() 27 cm’lik tart kalıbını yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için, sarımsak, maydanoz, dereotu, zeytinyağı ve hardalı mutfak robotunda karıştırın ![]() Patatesleri küp doğrayıp haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanozlu sosu tart tabanına yayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|