Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabaklı, kiş

Kabaklı Kiş

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Kiş





Hamuru için
1 su bardağı un
75 gr tereyağ
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için
3 kabak
100 gr kaşarpeyniri
30 gr tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
150 gr tulum peyniri
Dereotu
Taze nane
Tuz
Karabiber

Kabaklı kiş:
Hamur için gerekli un, tuz, tereyağı karıştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun Buzdolabında 15 dakika bekletin Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin 15 dakika buzdolabında soğutun Tencerede yağı eritin Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun Sürekli karıştırarak sütü ilave edin Kısık ateşte kadar pişirin 2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin Tulum peynirini ekleyip karıştırın Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin Bu karışımı kalıba dökün Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.