Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği1

Su Böreği-1

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Böreği-1





Hamur için
1 kg un
8 yumurta
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz

Sos için
2 su bardağı ılık süt
250 gr eritilip ılınmış tereyağı
2 yumurta

Peynirli karışım için
2 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Su böreği:
Hamur için; hamur yoğurma kabına unu eleyin Ortasını havuz gibi açıp yumurta, limon suyu ve tuzu ilave edin Azar azar su ilave ederek pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru 20 eşit bezeye ayırın Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 30 dakika bekletin

Her bir bezeden oklavayla ince yufkalar açın Tereyağlı sosu bir kapta iyice çırpın

İlk yufkayı çiğ olarak yayıp tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde düzeltin Diğer yufkaları 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda diri kıvamda kalacak şekilde 10 saniye kadar haşlayın Geniş bir tel süzgeçle süzerek tencereden alın Her bir yufkanın arasına ılık sosu paylaştırarak üst üste 9 yufka olacak şekilde dizin ve üzerine peynirli karışımın tamamını yayın Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Üzerine kalan sosu yayın

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin Fırından çıkarıp dilimleyin ve ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.