07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayranlı Pratik Poğaça

3 su bardağı un
1 su bardağı koyu kıvamlı ayran
50 gr tereyağı
1 yumurta
2 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
200 gr beyaz peynir
100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı ayçekirdeği içi
Üzeri için
Yumurta sarısı
Kırmızı pul biber
Ayranlı pratik poğaça:
Tereyağını tavada eritip ılıtın Yumurtanın akını sarısından ayırın Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın Beyaz peyniri ufalayın Unu hamur yoğurma kabına eleyin Ortasını havuz gibi açıp karbonatı ilave edin Üzerine limon suyunu (karbonatın acılığını gidermesi için) ekleyin Tereyağı, ayran, yumurtanın akı, tuz, kırmız pul biber, kekik, beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz, dereotu ve ayçekirdeği içini karıştırın Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın Kopardığınız parçaları elinizde yuvarlayın Fırın tepsisini yağlayın Poğaça hamurlarını aralıklı olarak tepsiye dizin Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, kırmızı pul biber serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Fırından alıp ılık servis yapın
|
|
|