![]() |
Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide![]() Ekmek hamuru için 500 gr un 1 + 1/4 su bardağı süt Yarım paket yaş veya kuru maya 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz İç malzeme için 1 soğan 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 500 gr kıyma Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı kırmızı tozbiber Üzeri için 1 yumurtanın akı 1 kahve fincanı susam Ekmek hamurlu kıymalı pide: Maydanozu temizleyip kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur için, yaş maya kullanıyorsanız, 2 çorba kaşığı ılık suda eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru, 50’şer gramlık parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta akını fırçayla böreklerin üzerine sürüp susam serpiştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|