Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, hamurlu, kıymalı, pide

Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide





Ekmek hamuru için
500 gr un
1 + 1/4 su bardağı süt
Yarım paket yaş veya kuru maya
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için
1 soğan
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
500 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kırmızı tozbiber

Üzeri için
1 yumurtanın akı
1 kahve fincanı susam

Ekmek hamurlu kıymalı pide:
Maydanozu temizleyip kıyın İç malzemeyi hazırlamak için, soğanı soyup kıyın İki kaşık tereyağını tavada eritip soğanı 1 dakika kavurun Kıymayı ilave edip suyunu çekinceye kadar 5-6 dakika daha kavurun Tuz, maydanoz ve baharatı ekleyin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın

Hamur için, yaş maya kullanıyorsanız, 2 çorba kaşığı ılık suda eritin Kuru maya kullanıyorsanız (granül), eritmenize gerek kalmadan doğrudan una ekleyebilirsiniz Unu büyük ve kapaklı bir hamur yoğurma kabına eleyin Ortasını havuz gibi açıp hamur malzemelerini ilave edin Ele yapışmayan, katı ve pürüzsüz bir hamur elde edince kadar yoğurun Hamur yoğurma kabının kapağını kapatıp buzdolabında 15 saat bekletin

Hamuru, 50’şer gramlık parçalara bölün Hamur parçalarının her birini elinizin içinde yuvarlayarak bezeler hazırlayın Oklava ya da merdane yardımıyla, un serpilmiş tezgah üzerinde yarım santim kalınlığında açın Üzerine iç malzemeden ekleyin İstediğiniz şekli vererek kapatın Malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin

Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Fırını 100 derecede ısıtıp kapatın Tepsiyi ılık fırına yerleştirin Fırının kapağını kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın Tepsiyi fırından çıkarıp bu kez fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın

Yumurta akını fırçayla böreklerin üzerine sürüp susam serpiştirin Börekleri önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.