![]() |
Beğendili Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beğendili Poğaça![]() 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta 60 gr tereyağı 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 çorba kaşığı süzme yoğurt Patlıcan beğendi için 2 patlıcan 15 gr tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 kahve fincanı süt Tuz karabiber 1 çay bardağı rendelenmiş beyazpeynir Yarım demet kıyılmış dereotu Üzeri için Susam Ayçekirdeği içi Beğendili poğaça: Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın ![]() ![]() Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin ![]() ![]() Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin ![]() Beğendi için patlıcanları yıkayıp kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyin ![]() ![]() Hamuru küçük bezelere ayırın ![]() ![]() ![]() Hamur ve malzeme bitene kadar işlemi tekrar edin ![]() ![]() sarısı sürün, susam ve ayçiçekirdeği içi serpiştirin ![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|