Beğendili Poğaça |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Poğaça2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta 60 gr tereyağı 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 çorba kaşığı süzme yoğurt Patlıcan beğendi için 2 patlıcan 15 gr tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 kahve fincanı süt Tuz karabiber 1 çay bardağı rendelenmiş beyazpeynir Yarım demet kıyılmış dereotu Üzeri için Susam Ayçekirdeği içi Beğendili poğaça: Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin Beğendi için patlıcanları yıkayıp kurulayın Közleyip ılınmaya bırakın Kabuklarını soyup çatalla ezin Tereyağını sos tenceresinde eritip unu ilave edin 1-2 dakika karıştırınSütü azar azar ekleyerek koyu bir beşamel sos hazırlayın Ocaktan alıp rendelenmiş peyniri ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın Hamuru küçük bezelere ayırın Elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açınİç malzeme ekleyip kapatın Hamur ve malzeme bitene kadar işlemi tekrar edin Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve ayçiçekirdeği içi serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Fırından alıp ılınmaya bırakın Servis yapın Beğendili poğaça artık hazır, afiyet olsun |
|