![]() |
Laz Böreği-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Laz Böreği-1![]() 5 su bardağı un 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 tutam tuz 1 yumurta 150 gr tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri Krema için 8 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı un 4 su bardağı süt 10 gr tereyağı Hamuru açmak için 1 su bardağı un 1 su bardağı nişasta Laz böreği: Hamur yoğurma kabında yoğurt, sıvıyağ, tuz, yumurta ve 25 gr eritilip ılınmış tereyağını iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Krema için süt, şeker, nişasta ve unu bir tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru açmak için un ve nişastayı bir kapta harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Krema ılınınca pütürsüz bir kıvam elde etmek için mikserle çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı hamurunu önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|