Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, mantarlı, puf

Mantarlı Puf Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Puf Böreği





Hamuru için
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı su
1 tutam tuz
Kızartmak için ayçiçeği yağı

Mantarlı harç için
200 gr mantar
4~5 dal maydanoz

Mantarlı puf böreği:
Mantarlı puf böreklerini yağda kızartmak yerine fırında pişirmeyi tercih edenler olabilir Böylelikle hem daha hafif hem de daha çıtır börekler hazırlayabilirsiniz Mantarlı harç için, maydanozu ve mantarları temizleyip kıyın Bir kapta harmanlayın Unu hamur yoğurma kabına eleyin Ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, yoğurt, su ve tuzu ekleyip karıştırın Pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamuru eşit bezelere ayırın Üzerini bir bezle örtüp yarım saat bekletin Bezeleri merdane ile hazır yufka inceliğinde açın Hamurları üst üste yerleştirin Açtığınız yufkaları küçük yuvarlak bir kalıpla kesin ve orta kısımlarına mantarlı harcı paylaştırın Katlayıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün Sıcak ya da ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.