Ağzı Açık Mantı |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağzı Açık Mantı500 gr un 2 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı tuz su İç malzeme için 300 gr yağsız kıyma 1 soğan tuz karabiber Üzeri için 1 su bardağı yoğurt 15 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber Ağzı açık mantı: Unu, hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın Yumurta sarıları, tuz ve azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamura top şekli verip üzerini bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin İç malzeme için soğanı temizleyip ince ince kıyın Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun Hamuru üç bezeye ayırın Her bir bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufkadan biraz daha kalınca açın Yufkaları dörder santim çapında yuvarlaklar şeklinde kesin Her yuvarlağın ortasına iç malzemeyi paylaştırın ve ortasından tutup birleştirin Yağlanmış fırın tepsisine dizip bir su bardağı kadar su ilave edin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında arada bir suyu bittikçe su ilave ederek pişirin Üzeri için tereyağını bir tavada eritip toz kırmızıbiberi ekleyin Mantıyı servis tabağına alın Üzerine yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirerek dökün Sıcak servis yapın |
|