Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakla, böreği

Bakla Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakla Böreği





500 gr bakla
6 yumurta
15 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı karbonat
2 soğan
2 taze soğan
4 dal dereotu
1 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
tuz
karabiber

Bakla böreği:
Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin Süzüp küçük doğrayın İki soğanı soyup küp doğrayın Taze soğan ve dereotunu temizleyip ince kıyın

Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın Küp soğanı ekleyip soteleyin Baklayı ilave edip karıştırın Üzerini örtecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve baklalar yumuşayana kadar haşlayın Süzüp yarısını robotta püre kıvamında ezin

Yumurtaları çukur bir kapta çırpın Kaşarpeyniri, galeta unu, karbonat, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın Bakla püresi, kalan haşlanmış bakla, dereotu ve taze soğanı ilave edip düzgün bir karışım elde edene kadar tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın

Karışımı yağlı kağıtla kaplı yuvarlak kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Servis tabağına alıp dilimleyin Sıcak veya soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.