Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, fasulyeli, kuru

Kuru Fasulyeli Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Fasulyeli Börek





4 yufka
2 yumurta
40 gr tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı haşlanmış fasulye
2 domates
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

Kuru fasulyeli börek:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Domatesleri küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve 2 dakika soteleyin Haşlanmış fasulyeyi ilave edip tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip harmanlayın Yuvarlak bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın Tereyağını eritin Süt ve yumurtayı ekleyip çırpın Bir yufkayı kenarları sarkacak şekilde tepsiye yayın İki yufkayı fırında hafif kurutun İri parçalara bölerek yarısını yufkanın üzerine yerleştirin Sütlü harç ile ıslatın Fasulyeli karışımın yarısını yayın Tekrar kurutulmuş yufkaları yerleştirip ıslatın ve kalan fasulyeyi ekleyin Son yufkayı üzerine büzerek yerleştirin Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine kapatın Fırça yardımıyla sütlü harçtan sürün Küçük tereyağı parçalarını üzerine serpip 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.