Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, peynirli, rokalı

Peynirli Rokalı Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Rokalı Börek





500 gr ekmek hamuru
100 gr az tuzlu keçi peyniri
100 gr lor peyniri
Yarım demet roka
Yarım su bardağı un
Tuz
karabiber

KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı

Peynirli rokalı börek:
Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurup merdane ile 1 cm kalınlığında açın 12 cm çapındaki metal çember yardımıyla yuvarlak hamurlar kesin Bir kapta keçi peyniri, lor peyniri ve ince doğradığınız rokayı karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın Hazırladığınız harcı hamurların ortalarına paylaştırıp, hamurları yarım ay şeklinde kapatın Her iki ucunu birleştirerek tortellini şekli verin Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın Hazırladığınız hamurları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın Yağı süzülen lokmaları servis tabağına alıp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.