![]() |
Patatesli Kol Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Kol Böreği![]() Hamur için 5 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Hamuru açmak için 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı nişasta İç malzeme için 5 soğan 5 patates 150 gr kıyma 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kuşüzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Üzeri için 150 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı çörekotu 2 çorba kaşığı yoğurt Patatesli kol böreği: Su, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın ![]() ![]() ![]() Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() Zeytinyağını tavada ısıtın ![]() ![]() ![]() Rendelenmiş patatesi ve küşüzümlerini ekleyin ![]() ![]() pişirip ocaktan alın ![]() Hamuru 12 eşit bezeye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan tereyağı ve yoğurdu çırpın ve hamurun üzerine sürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|