Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pirinçli, sebzeli, tart

Sebzeli Ve Pirinçli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Ve Pirinçli Tart





25 su bardağı un
2 kahve fincanı margarin
1 su bardağı su
15 çay bardağı pirinç
3 enginar
2 domates
1 kase taze fasulye
4-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yumurta, tuz

Sebzeli ve pirinçli tart:
Unun ortasını havuz gibi açıp tuz, margarin ve 1 su bardağı suyu azar azar ekleyin Yumuşak bir hamur elde edinceye dek yoğurun Hamuru yuvarlayıp streç folyo ile sarın ve dinlendirin

Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın Üzerini yağlı kağıtla örtüp ağırlık yapması için kuru fasulye ile kaplayın 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Fasulyeleri kağıt ile birlikte alın

Pirinci haşlayıp süzün Maydanozu kıyıp pirince ekleyin Enginar ve fasulyeleri temizleyip ayrı kaplarda haşlayın Fasulyeleri iri iri, enginar ve domatesleri yarım halka şeklinde doğrayın

Pirinçli karışımı tartın üzerine yayın Kenarlarına enginar ve domatesleri, ortasına fasulyeleri dizin Tuz serpip zeytinyağı gezdirin Hamurun üzerine yumurta sürüp 190 derecelik fırında pişirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.