Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, börek

Bezelyeli Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Börek





4 yufka
400 gr iç bezelye
1 iri patates
1 iri havuç
1 iri soğan
1 buçuk su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı köri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
30 gr tereyağı
Tuz

Bezelyeli börek:
Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın Soğanı soyup kıyın Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin

Tereyağını eritip ılıtın Her yufkayı 4 eşit kare parçaya kesin Kare yufkaları dörder dörder üst üste yerleştirip aralarına eritilmiş tereyağı sürün Ortalarına bezelyeli karışımı paylaştırıp bohça gibi kapatın Kat yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin Üzerlerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.