![]() |
Pirinçli Kabaklı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pirinçli Kabaklı Börek![]() Hamur için: 3 su bardağı un 1 yumurta 1 su bardağı ılık süt 1 paket (42 gr) yaş maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 20 gr margarin 2 çay kaşığı tuz İç malzeme: 1 çay bardağı pirinç 3 kabak 50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri 100 gr lor peyniri 1 soğan Yarım demet dereotu 1 çay kaşığı muskat ( hintcevizi) 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Pirinçli kabaklı börek: Mayayı şekerle birlikte ılık sütte eritip kabarıncaya kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinci tuzlu kaynar suda hafif diri kıvamda haşlayıp süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kabağı sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru un serpilmiş zemine alıp ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|