Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, otlu, taze

Taze Otlu Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Otlu Ekmek





4 su bardağı buğday unu
1 paket instant maya
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
¼ demet maydanoz
3~4 dal taze biberiye
3~4 dal taze fesleğen
3~4 dal taze kekik
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı ılık su

Taze otlu ekmek:
Derin bir kaseye unu alıp üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın Ortasını havuz şeklinde açıp zeytinyağı, ılık süt ve ele yapışan bir kıvama gelinceye kadar ılık su ilavesi yapıp iyice yoğurun Son olarak üzerine ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip tekrar yoğurun Elinizi çok az unlayarak hamuru yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın Hamura istediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin 20 dakika kadar bekletin önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin Yumuşak kalması için ılındıktan sonra üzerini mutfak beziyle örtün Dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.