Ev Yapımı Somun Ekmek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Somun Ekmek1 kg un 500 ml sıcak süt 1 su bardağı ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı tuz 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yaş maya üzeri için 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi Yarım çay bardağı su çörek otu Ev yapımı somun ekmek: Maya, tuz ve toz şekeri bir kapta karıştırın Ayçiçeği yağını ekleyin Sütü ilave edip iyice karıştırın Unu ekleyip 10 dakika yoğurun üzerini bir bezle kapatıp mayalandırın Hamur kabarınca istediğiniz formu verin Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın 20 dakika bekletin üzerine pekmezli su sürüp, çörek otu serpikten sonra 20 dereceye ayarlanmış fırında pişirin Servis yapın |
|