Belçika Kurabiyesi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Belçika KurabiyesiKurabiye İçin Malzemeler 300 gram un 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu 1 Tatlı Kaşığı Tarçın 1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil 1 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Çay Kaşığı Karanfil 125 gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında) 50 gram esmer şeker 1/2 Çay Kaşığı Vanilya Esansı 1 Adet İri Yumurta 110 gram Ahududu Reçeli Üst Kaplama İçin Malzemeler 150 gram Pudra Şekeri Birkaç Damla Kırmızı Renkli Gıda Boyası 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su Kırmızı Jöle Kristalleri (Süsleme İçin Kullanabilirsiniz İsteğe Bağlı) Kurabiyenin Hazırlanışı Kurabiyemizi yapmaya başlamadan önce fırınımızı yaklaşık olarak 180 derecede ısıtalım Yağlı bir kâğıdı (3 tepsi) tepsimizin içerisine serelim Un ve kabartma tozu (tercihen bazı baharatları) bir kap içerisine koyarak el yardımıyla karıştıralım Daha sonrasında ise katı yağı ve şekerimizi de başka bir kabın içerisine dökerek orta hızda mikser yardımıyla karıştıralım Bu karıştırma işlemi karışımımız krema kıvamına gelinceye kadar devam etmelidir Daha sonrasında ise yumurtayı da ilave ederek karıştırmaya devam edelim Mikserimizin hızını biraz daha düşürerek kuru malzemelerimizi ilave ederek karıştırma işlemini yoğunlaştıralım Yumurta ilave etme işlemi karışımın yoğunluğuna göre azdan çoğa doğru artırılırsa daha önemli sonuçların elde edilmesi açısından kolay olacaktır Belçika kurabiyesinin yapılması için temizlenmiş ve üzerine un serpilmiş bir alana ihtiyaç duyulmaktadır Oluşturduğumuz hamurumuzu bu un serpilmiş alanımız üzerinde yoğuralım Hemen ardından ise bir merdane yardımıyla pürüzsüz ve düz bir hamur elde edelim Baklava dilimleri ile 30-40 parçaya ayırarak keselim Kurabiye kabının kullanılması önemlidir Yuvarlak şekillerde kesilmesi gerekmektedir Tepsilerin üzerine ekledikten sonra altın rengini alıncaya kadar 15 ila 25 dakika arasında pişirelim Bir süre beklettikten sonra soğuması için dinlendirelim Üst Kaplama Hazırlanışı: Bir kap içerisine yerleştirdiğimiz pudra şekerimize daha önceden hazırladığımız kırmızı gıda boyasını ekleyelim Bir miktar su koyarak sürülebilecek kıvama getirmeye gayret edelim Bu durum bizim üst kaplamamızın hazırlanması açısından önem taşımaktadır Kurabiyelerimizin üzerine bir bıçak yardımıyla sürmeye devam edelim |
|