Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
belçika, kurabiyesi

Belçika Kurabiyesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Belçika Kurabiyesi



Kurabiye İçin Malzemeler
300 gram un
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Karanfil
125 gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
50 gram esmer şeker
1/2 Çay Kaşığı Vanilya Esansı
1 Adet İri Yumurta
110 gram Ahududu Reçeli

Üst Kaplama İçin Malzemeler
150 gram Pudra Şekeri
Birkaç Damla Kırmızı Renkli Gıda Boyası
2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
Kırmızı Jöle Kristalleri (Süsleme İçin Kullanabilirsiniz İsteğe Bağlı)




Kurabiyenin Hazırlanışı
Kurabiyemizi yapmaya başlamadan önce fırınımızı yaklaşık olarak 180 derecede ısıtalım Yağlı bir kâğıdı (3 tepsi) tepsimizin içerisine serelim Un ve kabartma tozu (tercihen bazı baharatları) bir kap içerisine koyarak el yardımıyla karıştıralım Daha sonrasında ise katı yağı ve şekerimizi de başka bir kabın içerisine dökerek orta hızda mikser yardımıyla karıştıralım Bu karıştırma işlemi karışımımız krema kıvamına gelinceye kadar devam etmelidir Daha sonrasında ise yumurtayı da ilave ederek karıştırmaya devam edelim Mikserimizin hızını biraz daha düşürerek kuru malzemelerimizi ilave ederek karıştırma işlemini yoğunlaştıralım Yumurta ilave etme işlemi karışımın yoğunluğuna göre azdan çoğa doğru artırılırsa daha önemli sonuçların elde edilmesi açısından kolay olacaktır Belçika kurabiyesinin yapılması için temizlenmiş ve üzerine un serpilmiş bir alana ihtiyaç duyulmaktadır
Oluşturduğumuz hamurumuzu bu un serpilmiş alanımız üzerinde yoğuralım Hemen ardından ise bir merdane yardımıyla pürüzsüz ve düz bir hamur elde edelim Baklava dilimleri ile 30-40 parçaya ayırarak keselim Kurabiye kabının kullanılması önemlidir Yuvarlak şekillerde kesilmesi gerekmektedir Tepsilerin üzerine ekledikten sonra altın rengini alıncaya kadar 15 ila 25 dakika arasında pişirelim Bir süre beklettikten sonra soğuması için dinlendirelim Üst Kaplama Hazırlanışı: Bir kap içerisine yerleştirdiğimiz pudra şekerimize daha önceden hazırladığımız kırmızı gıda boyasını ekleyelim Bir miktar su koyarak sürülebilecek kıvama getirmeye gayret edelim Bu durum bizim üst kaplamamızın hazırlanması açısından önem taşımaktadır Kurabiyelerimizin üzerine bir bıçak yardımıyla sürmeye devam edelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.