![]() |
Belçika Kurabiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belçika KurabiyesiKurabiye İçin Malzemeler 300 gram un 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu 1 Tatlı Kaşığı Tarçın 1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil 1 Çay Kaşığı Yenibahar 1 Çay Kaşığı Karanfil 125 gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında) 50 gram esmer şeker 1/2 Çay Kaşığı Vanilya Esansı 1 Adet İri Yumurta 110 gram Ahududu Reçeli Üst Kaplama İçin Malzemeler 150 gram Pudra Şekeri Birkaç Damla Kırmızı Renkli Gıda Boyası 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su Kırmızı Jöle Kristalleri (Süsleme İçin Kullanabilirsiniz İsteğe Bağlı) ![]() Kurabiyenin Hazırlanışı Kurabiyemizi yapmaya başlamadan önce fırınımızı yaklaşık olarak 180 derecede ısıtalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oluşturduğumuz hamurumuzu bu un serpilmiş alanımız üzerinde yoğuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|