Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fas, hurmalı, kurabiyesi

Hurmalı Fas Kurabiyesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Fas Kurabiyesi



Kurabiyeler İçin Malzemeler
125gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
Yarım Su Bardağı Kadar Toz Şeker (Azıcık Robotta Çekilirse Daha Da Güzel Olur)
1 Ufak Çay Bardağı Kadar Sıvıyağ (1/4 Su Bardağı)
1 Adet Yumurtanın Beyazı
Yarım Paket Kabartma Tozu
Yarım Paket Vanilya
1 Yemek Kaşığı Kadar Yoğurt (Tepeleme Olmasın)
3-4 Su Bardağı Arası Un

Kurabiyenin İçi İçin Malzemeler
Yarım Su Bardağı Kadar Ceviz İçi (İrice Kıyılmış veya Robotta Çekilmiş)
Yaklaşık 1 Su Bardağı Kadar Yumuşak Hurma (Çekirdeği Çıkarılmış Robotta Hafif Çekilmiş Eğer Hurmanız Sertse Biraz Suda Bekletin veya Az Suda Biraz Pişirebilirsiniz)
1 Çay Kaşığı Kadar Tarçın
1 Tatlı Kaşığı Portakal Çiçeği Suyu (İsteğe Bağlı)
Servis İçin Pudra Şekeri




Kurabiyenin Hazırlanışı
İlk olarak tereyağı ile birlikte tozşekerini evimizde olan herhangi bir hamur karıştırmak için kullanacağımız hamur kabında mikserle ya da mikser görevini görecek başka bir aletle karıştırıyoruz Kıvamı krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz Bu işleme 1-2 dakika devam ediyoruz Ardından sıvıyağını katarak mikserle çırpmaya devam ediyoruz Yumurtanın akıyla yoğurdu yaptığımız karışıma ekliyoruz Ardından verdiğim malzemelerden 3 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı yaptığımız karışımın üzerine ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz Elimize yapışmayacak şekilde orta sert bir hamur kıvamına getirene kadar unu ara ara karışıma katıyoruz ve hamuru elimizle yoğuruyoruz Verdiğim iç malzemeleri karıştırıyoruz Cevizden daha büyük bir parça olacak şekilde hamurumuzu elimize alıp avucumuzun içinde bastırarak açıyoruz Hurmayı içten tatlı kaşığı kadar koyup kapatıyoruz , hafif yuvarlıyoruz ve oval olacak şekilde ayarlıyoruz Sonrasında az yağlanmış tepsiye kurabiyelerimizi teker teker diziyoruz Çatal sayesinde verev çizgileri kurabiyelerimize uyguluyoruz 170 C derecede önceden ısıtılmış fırınımızda kurabiyenin üstü ve altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz Pişirdikten sonra kurabiyenin ılık olmasını bekliyoruz ve pudra şekerimizi de üstüne döküp servisimizi yapıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.