Antepfıstıklı Kurabiye |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antepfıstıklı Kurabiye3 su bardağı un 1 poşet Hamur Kabartma Tozu 1 yumurta 125 g yumuşak margarin 1,5 çay bardağı şeker 1 poset şekerli Vanilin 2 yemek kaşığı yogurt Iç malzemesi: 1 yemek kaşığı fındık ezmesi 1 yemek kaşığı ince ögütülmüs antepfıstığı Yapılışı: Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp ince bir elekle eleyinYumurta, margarin, şeker ve şekerli vanilini mikser ile şeker iyice eriyinceye kadar karıştırınDaha sonra yoğurt ve hazırladığınız un karışımını ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp yogurun ve 0,5 cm kalınlığında, dört köşe olacak şekilde merdane ile açın Fındık ezmesi ile antepfıstığını iyice karıştırıp macun kıvamına getirinBu karışımı açmış olduğunuz hamurun üzerine şeritler halinde sürüp rulo şeklinde sıkıca sarınBuzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra, 0,5 cm kalınlığında dilimleyin Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip pişirin |
|