Kestane Püreli Bisküviler |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestane Püreli BisküvilerHamur için 3 su bardağı un 200 gr tereyağı 1 su bardağı pudra şeker Yarım su bardağı toz badem 3 yumurtanın sarısı 1 tutam tuz İç malzeme için 4 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması 1 su bardağı hazır kestane püresi Üzeri için Birkaç çilek Pudraşeker Kestane püreli bisküviler: Un, doğranmış tereyağı, tuz, toz badem ve pudra şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın Yumurta sarılarını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamurun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika bekletin Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile inceltin ve çiçek şekilli bir kalıpla kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin Ilınmaya bırakın Fındık kreması ile kestane püresini karıştırın Bisküvilerin yarısına hazırladığınız kremayı sürüp kalan bisküvilerle üzerlerini kapatın Orta kısımlarına kalan kremayı sürüp üzerlerine çilekleri yerleştirin Pudraşeker serpiştirip servis yapın |
|