Elmalı Bohçalar |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı BohçalarHamur için 3 su bardağı un 200 gr margarin 1 kahve fincanı yoğurt 1 çay bardağı tozşeker 1 paket kabartma tozu İç malzeme için 5 elma 1 su bardağı tozşeker 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı ceviz 1 çay kaşığı tarçın Üzeri için 1 kahve fincanı pudraşeker Elmalı bohçalar: Margarini oda ısısında yumuşatıp bir kaba alın şeker ve yoğurt ilave edip miksere çırpın Elenmiş un ve kabartma tozunu ekeyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamura top şeki verip üzerini nemi bir beze örtün ve yarım saat dinendirin İç malzeme için, elmaarın kabukarını soyup küp şekinde doğrayın ve bir tencereye alın şekeri ilave edip kısık ateşte elmaarı pişirin Fındık, kuru üzüm, ceviz ve tarçını ekeyip karışımı harmanayın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Hamurdan ceviz büyüküğünde parçaar koparın Ortaarına elmaı harcı payaştırın Yağanmış fırın tepsisine araıkı olarak dizin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp hemen pudraşeker serpiştirin Ilık ya da soğuk servis yapın |
|