Mahlepli Çubuklar |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mahlepli Çubuklar3 su bardağı un 50 gr margarin 1 çay bardağı ılık su 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tozşeker 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay bardağı anason 1 çay bardağı susam 1 yumurtanın sarısı Mahlepli çubuklar: Margarini oda ısısında bekletin Unu çukur bir kaba eleyin Tozşeker, kabartma tozu, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayın Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp margarin, sıvıyağ ve ılık suyu ekleyin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp unlu bir zeminde 12-14 cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın Çubukların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotuna bulayın Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Servis yapın |
|