Fındıklı Ve Çavdarlı Minik Toplar |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Ve Çavdarlı Minik Toplar150 gr tereyağı 1 çay bardağı pekmez 1 yumurta 1 su bardağı çavdar unu 15 su bardağı tam buğday unu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı kakao 1 çay bardağı çekilmiş fındık 1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı 1 su bardağı ince çekilmiş fındık 1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi Fındıklı ve çavdarlı minik toplar: Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve pekmezi çukur bir kaba alıp mikserle çırpın Çavdar unu, buğday unu, kakao, karbonat ve bir çay bardağı çekilmiş fındığı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın Yumurtalı harcı ilave edip düzgün bir hamur yoğurun Hamuru top şeklinde kapatıp folyoya sarın Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin Hamurdan kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Hamurları üçe bölüp antepfıstığı, fındık ve hindistan cevizine bulayın Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Ilık servis yapın |
|