Portakallı Bisküvi-2 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Bisküvi-26 portakal 2 kahve fincanı tozşeker 10-12 pötibör bisküvi 1 kahve fincanı su Portakallı bisküvi: Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Dört portakalı ayırıp kalanları soyun ve kalın kalın dilimleyin Portakalları fırın tepsisine dizin Üzerine 1 kahve fincanı tozşeker gezdirin Tepsiyi fırına verip 10 dakika pişirin Kalan portakalların suyunu sıkın Portakal suyunu bir kaba alıp ısıtın Bisküvileri ikiye bölün Portakal suyuna batırıp başka bir fırın tepsisine dizin Üzerlerine pişirdiğiniz portakal dilimlerini yerleştirin Kalan tozşekeri yarım kahve fincanı su ile kısık ateşte karamelize edin ve portakalların üzerine gezdirin Sıcak fırına verip 2-3 dakika bekletin Tepsiyi fırından alın Soğuyunca servis yapınAfiyet olsun |
|