![]() |
Elmalı Çarkıfelek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Çarkıfelek![]() 10 kahve fincanı (500 gr) un 40 gr yaş maya 2 çay bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 100 gr süt kreması (yarım küçük kutu) 1 yumurta 50 gr şeftali jölesi 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri İç malzemesi: 750 gr elma 2 çorba kaşığı limon suyu Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi 2 kahve fincanı iri çekilmiş Antep fıstığı 40 gr zencefil 1 su bardağı su Elmalı çarkıfelek: Unu derin bir kaba alıp ortasını çukurlaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zencefili küçük bir kaba alıp 1 su bardağı suyla kaynatın ve soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlayın ![]() ![]() ![]() Şeftali jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|