![]() |
Deniz Mahsulleri Salatası Ahtapotlu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Mahsulleri Salatası AhtapotluMalzemeler 1adet ahtapot 1/2kg kalamar ½ karides 45 tane midye içi 1adet salatalık turşusu 1adet havuç turşusu 2 yaprak lahana turşusu 2demet maydanoz 1bardak limon suyu 1bardak zeytinyağı Yemek Tarifi Ahtapotu 3saat; kalamarı derisini yüzüp 2saat; karidesleri sirkeli suda ½ saat; iç midyeleri de 15dk ayrı kaplar içinde haşlayın ![]() Büyük bir salata tabağına turşuları küçük küçük doğrayıp bırakın ![]() ![]() Ahtapotu haşladıktan sonra soğuk suya yatırıp derisini sıyırın ![]() ![]() Kalamarı yuvarlak doğrayıp; karideslerin kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp; midyelerle kaba koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|