Hamsi Yahnisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Yahnisi![]() 1 kg hamsi 15 arpacık soğanı 2 patates 1 kereviz 2 havuç 1 fincan zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 2 defne yaprağı Yarım demet maydanoz Tuz Hamsi yahnisi: Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp bol suyla yıkayın Süzgece alıp suyunu süzün Patates, kereviz ve havuçları temizleyip küp küp doğrayın Zeytinyağını tencerede ısıtın Sebzeleri ekleyip kavurun Tuz, salça ve defneyapraklarını ilave edip 20 dakika ağır ateşte pişirin![]() Hamsi filetoları ekleyip hafifçe karıştırın ve 10 dakika tencerenin kapağı açık olarak pişirin Maydanozu temizleyip kıyın Yahninin üzerine serpip servis yapın
|
|
|
|