Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, ekşi, sincap, tatlı

Tatlı Ve Ekşi Sincap Balığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Ve Ekşi Sincap Balığı



malzemeler
1 levrek
1/4 su bardağı beyaz sirke veya normal sirke
weijing (çin tuzu)
un
tuz
kızartmak için sıvıyağ
tatlı ve ekşi sos için:
2 çorba kaşığı domates salçası veya 4 çorba kaşığı ketçap
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı beyaz sirke veya normal sirke
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı çin alkolü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı weijing (çin tuzu)
tuz

Hazırlanışı

iri bir levreği temizleyin Başını kesip bir tarafa bırakın Sonra sırtından bıçakla uzunlamasına ikiye ayırın Yalnız kuyruk kısmından ayırmayın Balığın sırtındaki büyük kılçığı elinize batmasın diye üstten bir bezle tutarak bıçakla dikkatlice keserek çıkartın Balığın filetosunun kenarlarındaki ince kılçıkları da yine bıçakla çıkartarak temizleyin
Daha sonra filetoları enine olarak bıçakla, balığın derisini kesmeden hemen hemen 1,5 cm kadar yarar gibi kesin Daha sonra da başından kuyruğuna doğru yine 1,5 cm aralıklarla bir o kadar derinlikte kesin Balığı suyla yıkayın Balık hazırlandığı zaman, kuyruk kısmından filetoları birbirinden ayrılmamış ve etler balığın derisinin üzerinde küçük küpler halinde bölünmüş bir görünümde olmalıdır Balığı geniş bir tabağa koyun Üzerine iki tarafına da gelecek şekilde tuz, beyaz sirke ve çin tuzu ekleyin Balığın başını da tuzlayın ve sirkeleyin
Geniş bir tabağa bol miktarda un koyun Balığı iyice una bulayın Una bularken balığın etinin aralarını parmaklarınızla açarak iyice unlanmasını sağlayın Tavada bol sıvıyağı kızdırın, balığı içine yavaş yavaş koyun ve pembeleşinceye kadar kızartıp bir tabağa alın
Balığın başını da kızartın, yine bir tabağa alın
Oval bir servis tabağının kenarlarını salatalık ve süs domatesi dilimleri ile süsleyin Balığın başını, solungaçlarını hafifçe açarak servis tabağının bir ucuna koyun Kızarmış balığı da yayarak tabağa yerleştirin
Tatlı ve ekşi sos için; sıvıyağı tavada kızdırın İçine domates salçasını veya ketçabı ekleyin Biraz karıştırıp ezdikten sonra bir kepçe su koyun Şekerim ve tuzunu ekleyin Biraz karıştırarak kaynatın ve beyaz sirkeyi, isterseniz çin alkolünü üzerine ilave edin Mısır nişastasını bir parça su ile açın, kaynayan sosa yavaş yavaş ekleyin Sos yoğun ama akıcı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın Gerekirse biraz daha su veya suda açılmış mısır nişastası ekleyebilirsiniz Hazırladığınız tatlı ve ekşi sosu kepçeyle sıcak sıcak kızarmış balığın üstüne dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.