Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, dil, karnabahar, püreli, sütlü

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı





1 dil balığı
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Yarım limon
Kapari
Dereotu
Tuz

Karnabahar püre için
1 küçük boy karnabahar
100 gr labne peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz

Karnabahar püreli sütlü dil balığı:
Balığı temizleyip kılçıklarını çıkardıktan sonra ikiye kesin Un ile tuzu karıştırıp balıkları iyice unlayın Zeytinyağını tavada ısıtın Balıkların her iki tarafını da pişirip limon sıkın Kapari ile sütü ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın Karnabahar püresi için, karnabaharı haşlayın çiçeklerini ayırıp püre haline getirin Labne peyniri, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın Balıkları servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış dereotu serpip püre ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.