Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, salamura

Hamsi Salamura

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Salamura





500 gr hamsi
125 gr kaya tuzu
15 limon
1 su bardağı zeytinyağı
çeyrek demet maydanoz

Hamsi salamura:
Hamsileri temizleyip yıkayın Kılçıklarını çıkarıp süzgece alarak sularının süzülmesi için yarım saat bekletin
Geniş bir kaba bir sıra hamsi, üzerine bir sıra kaya tuzu şeklinde dizin üzerine limon suyu ilave edip kapağını kapatın ve 1 gece bekletin

Hamsileri zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoza bulayıp kızarmış ekmek üzerine alın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.