Fırında Patatesli Hamsi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli Hamsi500 gr hamsi 3 orta boy patates çeyrek demet maydanoz 3 yeşil soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 3~4 defne yaprağı Fırında patatesli hamsi: Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp yarım saat suyunun süzülmesi için bekletin Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın kabını iyice yağlayın Patatesleri minik küp şeklinde doğrayın Yeşil soğanları ve maydanozları ince kıyın Bir kapta zeytinyağı, tuz maydanoz ve soğanları harmanlayın Fırın kabına harçtan biraz serpin üstüne hamsileri dizin Tekrar harçtan yerleştirip hamsileri dizin Malzeme bitinceye kadar tekrarlayıp defneyapraklarını en üste yerleştirin Yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve servis yapın |
|