Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, çiğ, tatlandırmaları

Çiğ Balık Tatlandırmaları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Balık Tatlandırmaları





10 gr levrek
2 taze ıhlamur yaprağı
1 çay kaşığı taze kişniş otu
10 gr som balığı
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı portakal suyu
1 tutam siyah çöreotu
10 gr deniztarağı
1 çorba kaşığı küp kesilmiş ve közlenmiş kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kıyılmış frenksoğanı
1 çay kaşığı zencefil sirkesi
1 tatlı kaşığı haşlanmış pirinç
3 üçgen kesilmiş yufka parçası
1 yumurtanın akı
Çöreotu

Çiğ balık tatlandırmaları:
Üçgen kesilmiş yufkaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp çöreotu serpin Hafifçe yağlanmış metal külâh kalıplara sarın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin Fırından alın ve soğuduktan sonra yufkaları kalıplardan çıkarın

Levreği minik küpler halinde kesin Kıyılmış ıhlamur yaprağı ve taze kişniş otuyla karıştırıp külâhlardan birine doldurun

Som balığını minik küpler halinde kesip hardal ve portakal suyu ile karıştırın İkinci külâha doldurun
Deniztarağını minik küpler halinde kesip kırmızıbiber, frenksoğanı, zencefil sirkesi ve pirinci bir kâsede karıştırın Üçüncü külâhın içine doldurup servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.