Uskumru İzgara |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uskumru İzgara1 kg uskumru 4 soğan 2 demet maydanoz 2 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım limon Tuz Karabiber Uskumru ızgara: Balıkları temizleyin Bol suda iyice yıkayıp süzügece alın Maydanozu kıyıp yarısını ayırın Limonu ince ince dilimleyin Soğanların ikisini piyazlık doğrayıp tuzla ovun ve kıyılmış maydanoza ilave edip karıştırın Balıkların üzerine hafif karabiber serpip soğanlı karışıma bulayın ve 1 saat dinlendirin Balıkların üzerindeki soğanlı karışımı sıyırın Balıkları sıvıyağa bulayıp ızgaraya dizin 10 dakika pişirip diğer tarafını çevirin ve 10 dakika daha pişirin Balığı servis tabağına alın Kalan 2 soğanı piyazlık doğrayın Ayırdığınız kıyılmış maydanozu soğanla karıştırın Balığın çevresine limon dilimleri ile birlikte yerleştirip servis yapınAfiyet olsun |
|