Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveç, kırlangıç

Kırlangıç Güveç

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırlangıç Güveç





1 kırlangıç balığı (2 kg)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 havuç
2 soğan
2 defne yaprağı
4 diş sarımsak
Yarım kilo domates
2 çorba kaşığı süt kreması
1 patates
5-6 dal maydanoz
Tane karabiber
Kırmızı tozbiber
5 su bardağı su
Tuz

Kırlangıç güveç:
Kırlangıç balığının derisini soyup içini temizleyin Baş kısmını ve kılçığını çıkarın Yıkayıp süzün ve 5-10 dakika tuzlu suda bekletin

Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın Tereyağını güveç kabında eritin Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Havucu ilave edip soteleyin Sarımsakları soyup ekleyin Defne yaprağı ve domatesi ilave edip biraz kaynatın Tuz, baharatlar ve kremayı ilave edip karıştırın 5 bardak suyu ekleyip 8-10 dakika daha pişirin

Balığı tuzlu sudan çıkarıp yıkayın Suyunu süzüp iri parçalar halinde kesin Güvece yerleştirip 10 dakika pişirin Patatesleri ekleyin 5-10 dakika daha pişirip ateşten alın Limon dilimleri ve kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın

Şefin Yorumu :
ÖNERİ
Kırlangıç güvecin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapabilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.