Balık Kroket (Çocuklar İçin) |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Kroket (Çocuklar İçin)250 gr haşlanmış mezgit balığı Yarım demet maydanoz 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 2 yumurta Tuz Karabiber Galeta unu Kızartmak için Ayçiçeği yağı Süslemek için Mısır Bezelye ve brokoli Balık kroket: Haşlanmış balığın deri ve kılçıklarını ayıklayıp didikleyin Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın Unu ilave edin Devamlı karıştırarak kavurun Sütü ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan alınca balık etini, maydanozu, tuz, karabiber ve yumurtanın birini ilave edin Yoğurup bir tepsiye yayın ve üzerine iyice bastırıp düzleştirin üzerini örtün ve derin dondurucuda 1 saat bekletin Karışım iyice soğuduktan sonra balık şeklindeki kurabiye kalıbıyla parçalar çıkarın önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün Servis tabağına brokoli, mısır ve bezelyeyle süslemeler yapın Sıcak servis yapın |
|