Jelibonlu Puffy Pasta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jelibonlu Puffy PastaMalzemeler: bi adet pastaban 55 gr pasta kreması 2 paket krem şanti süslemek için jelibon puffy,jelibon vs içini süslemek için meyve süt( kremayı ve şantiyi hazırlamak için) Hazırlanışı: pastabanın yarısı sığacak şekilde bi tabağa konur kremayı paketin arkasındaki tarifteki gibi hazırlamıştık başlarken kremanın bi kısmını iyice yayıyoruz pastabanın üstüne ben çilek ve muz kullandım meyve olarak ince ince dilimlemiştik onlarıda başlarken kremanın üstünede meyveleri yerleştiriyoruz sonra kremanın bi kısmını meyvelerin üstüne kaplıyoruz bunun üstüne yine meyvelerimizden diziyoruz kremanın kalanını da bu meyve katının üstüne koyuyoruz pastabanın öbür katını kapatıyoruz ve baya kalın bi pastamız oluyo onu dolaba koyuyoruz ve krem şantiyi paketteki tarife göre yapıyoruz dolaptan pastayı çıkarıp üzerini güzelce krem şanti ile kaplıyoruz, her yanı krem şanti ile kapladıktan sonra üzerini jelibon puffylerle süslüyoruz uhududu ve böğürtlenli şekerlemelerimiz ile de süslemeye ek yapıyoruz sonra dolapta bekletiyoruz 1 2 saat beklerse kremşanti daha kıvamlı oluyor pastaneden alınmış pasta gibi afiet olsuuun dane kadar masum duruyor yainsan yemeye kıyamaz |
|