Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çikolata, sevgilim, tarifim

Çikolata Sevgilim (Benim Tarifim)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çikolata Sevgilim (Benim Tarifim)

evde yaptığım nefis bir tarif akşam yaptım sizlerle paylaşmak istedimAma resimlerim yok malesef

Çikolata Sevgilim

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1paket kakao (takribi 25grpaket)
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya

1 su bardağı süt(kekin üzerine dökmek için)

kreması

2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
1paket kakao (takribi 25grpaket)
1 su bardağı şeker
70gr margarin

Yapılışı

kekin malzemelerini sırası ile mikserde çırpılırönce yumurta şeker çırp sonra ayrı bir kapta un kabartma tozu, vanilya, kakao karıştır sonra karışıma katarak mikserde çırpmaya devam et güzel hamur olduktan sonra tepsiyi yağla kek gibi pişsin ben 150 derecede 20dk pişirdim kek piştikten sonra fırından çıkar hemen sıcakken 1 bardak soğuk süt dök

kek fırında pişerken krema hazırla tencere içine un şeker kakao karıştır süt ve suyu ilave et topak yapmadan karıştır sonra karıştırarak pişirdikten sonra (aygazı kapatın)70 gr margarini kat karıştırarak yağ erir ve krema soğur

pişen kekin üzerine süt dök sonra kremayı dök soğusunisteğe göre hindistan cevizi serp

Afiyet olsun

Not: kek piştikten sonra bıçakla birkaç yerinde batırıp çıkarın sütü içine çeksin diye

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com