Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolata, kazanı, kek

Çikolata Kazanı Kek...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Kazanı Kek...



Malzemeler:
115 gr sütlü çikolata,
275 ml süt,
200 gr esmer şeker,
1 yumurta sarısı,
260 gr un,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1/2 tatlı kaşığı tuz,
140 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin,
3 yumurta,
1 paket vanilya,
Üzerini kaplamak için:
225 gr bitter çikolata,
1/4 tatlı kaşığı tuz,
175 gr krema
Yapılışı:
Fırını 180 derecede ısıtın 20-23 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbını pişirme kağıdıyla kaplayın
Sütlü çikolatayı, sütün üçte birini, esmer şekeri ve yumurta sarısını cam kaseye alın Bu kaseyi de kaynar su dolu tencere üzerine oturtun Ancak kasenin altına suya değmemeli Karışımı, pürüzsüzleşene ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Soğumaya bırakın
Unu, karbonatı ve tuzu bir kaseye eleyin Bir kenara ayırın Mikserle tereyağı veya margarini, rengi açılana dek çırparak krema haline getirin Her seferinde bir tane olmak üzere yumurtaların tamamını çırpın Vanilyayı ekleyip karıştırın
Un karışımını, mikser düşük devirdeyken tereyağlı karışıma yavaş yavaş kalan sütle birlikte çırparak ekleyin Unla başlayın ve unla bitirin Çikolatalı karışıma boşaltın ve iki karışım birbirleriyle özdeşleşene dek çırpın
Pasta karışımını, kek kalıbına dökün 35-40 dakika pişirin İçine batırdığınız kürdan kuru çıkarsa piştiğini anlayabilirsiniz Tepsiyi 10 dakika soğumaya alın Sonra keki kalıptan çıkararak tamamen soğuyana dek bekleyin
Üzerini kaplamak için içinde sıcak su bulunan bir tavanın içine yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı bir kasede çikolatayı eritin Su sıcak olmalı ama kaynamamalı Kaseyi ocaktan alın, tuzu ve kremayı ekleyip karıştırın Hafifte soğumaya bırakın

Keki ortasından ikiye bölün Bunu rahat yapabilmek için misina veya sağlam bir ip kullanabilirsiniz En üst katmanda fazla kabaran bölüm varsa orayı da kesip eşit kalınlığa getirin İki kek katı arasına kaplama harcının üçte birini sürün İkinci katı üzerine yerleştirin Kaplama harcının diğer üçte birini pastanın her tarafına ince tabaka olarak sürüp 15 dakika kadar buzdolabında bekletin Süre sonunda pastaya son kaplamayı yapın Yemek kaşığının bombeli tarafıyla pasta üstünde dekoratif şekiller yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.